SILVER MONK TRUI BREIEN

I.S.M. WE ARE KNITTERS

119€

wol & breinaalden (58,65€) via We are knitters aan te kopen

Algemeen

5 lessen van 3u . max 8pers/les

Datum

les 1 . woensdag 25 april 2018 . 19u30 tot 22u30

les 2 . woensdag 09 mei 2018 . 19u30 tot 22u30

les 3 . woensdag 23 mei 2018 . 19u30 tot 22u30

les 4 . woensdag 06 juni 2018 . 19u30 tot 22u30

les 5 . woensdag 20 juni 2018 . 19u30 tot 22u30

Locatie

Koffiebar Kornél . Sint-Lambertusstraat 1 . 2600 Berchem

Niveau 0

Geen breikennis vereist.

 ◊  Altijd al willen leren breien maar nooit de stap gezet? We zetten je steek voor steek op weg.  ◊

GEDETAILLEERDE INFO

Omschrijving

Deze prachtige trui maakt jouw zomergarderobe compleet!

Komende lente kan je je eigen SILVER MONK trui van het hippe Spaanse merk “We Are Knitters leren breien tijdens onze gezellige knitting party. Het model is super elegant, perfect voor zwoele zomerdagen. Het truitje is vooraan afgewerkt met een hoge boothals, de mouwtjes zijn drie-kwart, de zoom van het truitje valt tot op de heup en achteraan wordt de trui afgewerkt met een diepe V-hals met koordje in de nek. Belangrijk weetje: je kan de diepte van de V-hals zelf bepalen!

Voor dit atelier werken we opnieuw samen met de getalenteerde Marijke Eyckmans. Zij breit truien aan de lopende meter en heeft dus alle knowhow in huis om je steek voor steek op weg te zetten.

Het gaat om een reeks van 5 lessen. Ze vallen telkens met een interval van minstens 2 weken, zodat je tussendoor thuis rustig kan verder werken. Eind juni ronden we af en kan je heerlijk de zomer inwaaien met je handgemaakte trui. Een basis breikennis is handig, maar niet noodzakelijk.

Les 1: 25 04 18 (opzetten . proeflapje)

Les 2: 09 05 18 (breien voorpand)

Les 3: 23 05 18 (breien rugpand)

Les 4: 06 06 18 (breien mouw 1 & 2)

Les 5: 20 06 18 (in elkaar zetten)

Inspiratie

Tip: Altijd al willen leren breien maar nooit de stap gezet? In dit atelier zetten we je steek voor steek op weg.

Laat je nog meer inspireren op onze Pinterest-pagina. Neem zeker ook een kijkje op Instagram via de We are knitters hashtag #silvermonksweater.

Kostprijs

119€ (inclusief: breipatroon NL . maasnaald) 

Het breipatroon en de maasnaald krijg je achteraf ook mee naar huis.

De wol en de breinaalden dien je zelf aan te kopen bij ‘We are knitters. Meer info hieronder en na inschrijving.

Hapje en drankje inclusief in de prijs.

Kies zelf je kleur

Het garen dat we gebruiken is PIMA COTTON van het merk We are knitters. Het is een glad katoengaren dat een mooi resultaat geeft in zomerse breiwerkjes. Omdat het garen uit enkel natuurlijke materialen bestaat (100% katoen) voelt het heerlijk zacht en fris aan op de huid.

De wol en breinaalden voor dit atelier zijn niet inclusief in de prijs. Deze dien je zelf te bestellen bij ‘We are knitters. De brei-kit kost normaalgezien 69eur, maar via ons krijg je een korting van 15%. Alle info krijg je nadat je je hebt ingeschreven bij ons.

Hieronder alvast een overzicht van alle zomerse kleurtjes die verkrijgbaar zijn voor de SILVER MONK sweater. (klik op de afbeelding om te vergroten)

Duurzaam?

We kennen de herkomst van het breigaren. Het garen dat we voor deze workshop aanbieden is van het merk WE ARE KNITTERS en wordt eerlijk geproduceerd in Peru.

Wat breng je mee? 

Wol en breinaalden. Zelf te bestellen bij ‘We are knitters’. Het patroon (ENG/FR/DE/SP) krijg je via We are knitters. Wij zorgen voor een vertaalde versie naar het Nederlands.

Welke technieken leer je?

Opzetten . proeflapje breien . patroon berekenen . tricotsteek . boordsteek . meerderen . minderen . afkanten . patroondelen in elkaar zetten