NUI_c_The-Fresh-Light_AD-LR

WIE IS NUÏ?

NUÏ is het creatieve verhaal waaraan Annelies en Leila, twee vriendinnen uit Antwerpen, samen breien. Ze delen één grote passie: ontwerpen met stof en wol voor interieur, kledij en babyspulletjes.

Via de creatieve ateliers die ze met NUÏ organiseren, willen ze hun kennis met anderen delen en mee-timmeren aan het bewustzijn rond ethisch, ecologisch en esthetisch handwerk dat lokaal geproduceerd wordt.

Daarnaast ontwerpen Annelies en Leila ook DIY’s voor verschillende magazines zoals La Maison Victor en Libelle.

Nieuwsgierig naar wie Annelies en Leila in het echte leven zijn? Lees hieronder meer.

Annelies: “Toen ik vijf was, raakte mijn moeder me kwijt op de markt. Even later vond ze me terug aan het stoffenkraam: ik was er rustig een praatje aan het slaan met de verkoopster over haar mooie stofjes. Mijn interesse voor mode en creativiteit was dus al vroeg gewekt.”

NUI_c_The-Fresh-Light-011-vierkant

Wie is Annelies Demeulenaere?

Annelies is van opleiding architecte. Maar haar passie voor mode, die ze al op jonge leeftijd ontwikkelde, heeft het uiteindelijk gehaald: ze studeerde vier jaar Mode aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas, en werkte de voorbije jaren voor de Belgische ontwerpers Christian Wijnants en Haider Ackermann.

Mode betekent voor Annelies – net zoals bij architectuur – esthetiek en wetenschap combineren: een kledingpatroon ontleden en opbouwen, textuur en stoffen analyseren om zo uiteindelijk tot een unieke creatie te komen.

Annelies is mede-oprichtster en Creative Director van NUÏ. Ze is het aanspreekpunt voor alles wat met naaien te maken heeft en is daarnaast een uitstekende DIY’er.

Annelies woont in Antwerpen samen met haar man en hun zoontje Mauro. Ze houdt van de ontwerpen van Martin Margiela en de schilderijen van Michael Borremans. Van veldboeketten wordt ze gelukkig en breien maakt haar helemaal zen.

Leila: “Haken kan je overal doen. Ik loop voortdurend rond met bolletjes wol en een haaknaald in mijn handtas. Zo hoef ik mij tijdens het wachten nooit te vervelen. Zelfs op een exotisch strand, bij 35°, ben ik met wol in de weer.”

NUI_c_The-Fresh-Light-073-vierkant

Wie is Leila Rasson?

Leila heeft een passie voor creatief zijn. Ze volgde meerdere cursussen over naai-, brei- en haaktechnieken, leeft in gedachten in Pinterest en houdt de DIY-microbe levendig tijdens crea-avonden met vriendinnen.

Daarnaast houdt Leila ook van taal. Ze studeerde Duitse en Franse letterkunde en werkt momenteel als digitale copywriter voor een populair creatief magazine. Wanneer ze een tekst schrijft, combineert ze haar beide passies: copywriten is zoals breien met woorden. Hoe creatiever, hoe liever.

Leila is mede-oprichtster en Communication Manager van NUÏ. Ze weet veel over wol maar ziet haar naaimachine ook graag.

Leila woont in Antwerpen samen met haar man, hun zoontje Felix en hun twee Siamese katten. Ze houdt van authentiek Aziatisch eten, Oostenrijkse literatuur, Art Nouveau en verre reizen maken.